Βήμα 7

Στρατηγικές και Τακτικές για την Ψηφιακή Ανάπτυξη

Συνεργαστείτε με τα δίκτυα των πελατών σας

 

Κάθε εταιρεία σήμερα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι πελάτης της, είτε πρόκειται για ατομικούς αγοραστές είτε για επιχειρηματικούς πελάτες, όλοι τώρα παρουσιάζουν μια αγοραστική συμπεριφορά διαφορετική από εκείνη πριν από τον ερχομό τον ψηφιακών τεχνολογιών. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για της εταιρείες κάθε κλάδου να προσεγγίζουν τους πελάτες τους από εδώ και μπρος με ένα διαφορετικό τρόπο, με έναν τρόπο που θα ικανοποιεί τα ψηφιακές συνήθειες των.

Οι επιχειρήσεις του εικοστού αιώνα βασίστηκαν σε ένα μοντέλο που έβλεπε τους πελάτες ως μεμονωμένα και παθητικά άτομα. Με την άνοδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, οι επιχειρήσεις μπόρεσαν να προσεγγίσουν εξαιρετικά μεγάλο κοινό πελατών, αλλά οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με καθένα από αυτά τα άτομα. Οι επιχειρηματικές πρακτικές σχεδιάστηκαν επομένως για να ταιριάζουν στο πρότυπο ενός μαζικού κοινού.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα νέο μοντέλο, το οποίο είναι το δίκτυο πελατών. Στα δίκτυα πελατών, οι πελάτες δεν θεωρούνται πλέον ως μεμονωμένα άτομα, αλλά θεωρούνται δυναμικοί και διαδραστικοί συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο. Αυτοί οι πελάτες επικοινωνούν  συνεχώς, συνδέονται και μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες καθώς και με τις επιχειρήσεις που τους ενδιαφέρουν και αγαπούν. Για να πετύχουν σε αυτό το περιβάλλον οι εταιρείες χρειάζονται νέες στρατηγικές θα ταιριάζουν στην συμπεριφορά των δικτυακών πελατών.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης για τους πελάτες, επειδή η άνοδος των δικτυακών πελατών έχει δώσει πολύ περισσότερη δύναμη, ανεξαρτησία και επιρροή σε μεμονωμένους ανθρώπους.

Τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ

 

Οι διευθυντές εταιρειών μόλις τελειώσουν με το σχεδιασμό των στρατηγικών τους για την ψηφιακή ανάπτυξη, αμέσως μετά πρέπει να προχωρήσουν και να αναπτύξουν συγκεκριμένες τακτικές. Αυτές οι τακτικές είναι το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Κάθε επιχείρηση ενδιαφέρεται να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες, να πραγματοποιήσει πωλήσεις, να διατηρήσει τους υπάρχοντες πελάτες και να τους πουλήσει περισσότερα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της εταιρείας. Η επίτευξη όλων αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση, οι εταιρείες χρειάζονται ένα σχέδιο μάρκετινγκ με διαφορετικό είδος καμπάνιας μάρκετινγκ, επειδή όλα αυτά είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διευθυντές πρέπει να επιλέξουν πολύ προσεκτικά τις καμπάνιες τους, επειδή πρέπει να επιτύχουν συγκεκριμένους επιχειρηματικούς στόχους με αυτές τις καμπάνιες.